Veelgestelde vragen, over de Easydrive.

Hoe zit het met de garantie op mijn auto?
Aan koppeling en versnellingsbak van uw auto wordt niets gewijzigd. Alleen de bediening van uw koppelingspedaal wordt door deEasydrive overgenomen. De fabrikant van uw auto kan dus nooit weigeren om garantie te verlenen wanneer er iets met uw koppeling of versnellingsbak zou zijn. AM products de fabrikant van de Easydrive is verzekerd tegen productaansprakelijkheid. U krijgt als koper op hetEasydrive systeem een vol jaar garantie.

Hoe zit het met de slijtage van de koppeling?
De Easydrive neemt als het ware de bediening van de koppeling over van uw linkervoet. Het systeem is elektronisch gestuurd. Dat betekent een optimale bediening van de koppeling onder alle omstandigheden. Rijsnelheid, motortoerental, stand van het gaspedaal en rempedaal bepalen de beweging van uw koppelingspedaal. In de praktijk vaak beter en soepeler dan u het zelf doet.

Als de Easydrive is ingeschakeld, kun je dan nog gewoon koppelen?
Ja, de Easydrive is een toevoeging aan het originele systeem. Ook als uw Easydrive ingeschakeld is kunt u op ieder willekeurig moment de bediening met uw linkervoet overnemen. Een plezierig idee in geval van een eventuele storing. U kunt uw auto dan gewoon blijven gebruiken tot de storing weer is verholpen.

Wat wordt bedoeld met semi-automaat?
Onder semi-automaat wordt verstaan dat u niet meer zelf een koppeling hoeft te bedienen, maar nog wel zelf schakelt. U bepaalt dus zelf of u met een laag of hoog toerental wilt rijden. Uw auto remt beter af op de motor. Er is geen vloeistofkoppeling die door een grote mate van slip tot een hoger brandstofverbruik leidt.

Waarom moet ik nog zelf schakelen?
Het Easydrive systeem voorziet in het overnemen van de bediening van uw koppelingspedaal. Aan de bediening van de versnellingsbak wijzigt niets. Het enige dat u ziet is een klein drukknopje op uw versnellingspook. Dit knopje bedient de koppeling tijdens het wisselen van de versnellingen tijdens het rijden boven de 25 km/uur. Daaronder wordt uw koppeling weer volledig automatisch bediend. Het overnemen van de schakelfunctie zou leiden tot een veel kostbaarder en technisch gecompliceerder systeem.

Wat gebeurt er bij een noodstop?
Easydrive ontkoppelt automatisch onder een bepaalde snelheid (ca. 25 km/uur). U zult tijdens een noodstop niets merken van de werking van de Easydrive.

Kan ik het systeem uitschakelen?
U kunt op ieder moment het systeem in- en uitschakelen (niet stilstaand bij ingeschakelde versnelling).Een prettig idee wanneer u de auto met meerdere personen gebruikt, waarvan er één is die Easydrive niet wil gebruiken. Met één druk op de knop (op het dashbord) staat het systeem weer aan (of uit).

Gaat het brandstofverbruik omhoog?
Wanneer uw rijstijl na inbouw van de Easydrive hetzelfde blijft zal uw brandstofverbruik niet wijzigen. Ten opzichte van een conventionele vol-automaat ligt het brandstofverbruik met een Easydrive merkbaar lager.

Kan ik met Easydrive nog wel sportief rijden?
U kunt het Easydrive systeem naar persoonlijke voorkeur laten instellen. Zo rijdt er een auto met dit systeem in de Suzuki Swift cup op Zandvoort, in de top 3 van het Franse rally kampioenschap en is het uitgerust in diverse sportauto's van Porsche GT2 tot Ferrari oldtimers. U kunt natuurlijk altijd het heft in eigen handen nemen door het systeem tijdelijk uit te schakelen. Een objectieve meting zal dan overigens weinig of geen verschil in snelheid laten zien.

Kan iedereen de Easydrive in mijn auto inbouwen?
De inbouw van het systeem is niet gecompliceerd. Voor een veilig en onbekommerd gebruik is de inbouw voorbehouden aan gecertificeerd personeel. Zij weten waar op te letten en stellen het systeem ook snel en optimaal in voor het normale dagelijkse gebruik. In de meeste gevallen duurt de inbouw niet langer dan één dag.

foto